Direktlänk till inlägg 24 april 2019

Krävs det utbildning för att jobba med lokalvård?

Av johannes Bråst - 24 april 2019 14:37

Vem kommer och städar hemma hos dig eller på kontoret? En lokalvårdare från en städfirma som har ett gott rykte. Men är det här en utbildad person? Det är en bra fråga och svaret beror en hel del på vem du anlitar och för vad.

Det finns ju ingen officiell lokalvårdsutbildning.

 

Men det finns en hel del att lära sig för den som vill jobba med lokalvård. Inte bara för att arbetet ska utföras på ett snabbt och effektivt sätt. Lokalvårdaren bör ju också jobba på ett säkert sätt. Både för sig själv och för de som bor eller jobbar där lokalvård utförs.

 

Vad är lokalvård?

Lokalvård är i grund och botten samma sak som städning. Men städningen kan se ut på olika sätt beroende på var den utförs och vad som ska städas. Hemstädning är inte samma sak som kontorsstädning. Därmed inte sagt att den som jobbat med kontorsstädning i flera års tid inte kan klara av hemmiljöer.

Lokalvård är alltid vård av lokaler. Men lokaler innehåller ju även möbler och maskiner. Dessa ska hanteras på lite olika sätt beroende på var städningen sker. På ett företag så har man ju ofta större kaffemaskiner som servas av kaffemaskinföretag. Men i hemmet så kan lokalvårdaren absolut ha som uppgift att kalka av och göra rent kaffemaskinen med jämna mellanrum.

Vissa moment kräver utbildning

Det finns städmoment som kräver utbildning. Det kan till exempel röra sig om rengöring och underhåll av trägolv med särskild utrustning. Fönsterputs är också något som kan kräva lite mer kunskap.

När lite mer komplicerade städuppgifter ska utföras så är det alltid bra att se på certifiering. Tyngre maskiner och ämnen som kan vara farliga måste hanteras på rätt sätt. Städaren bör ha fått en internutbildning för att klara av sina uppgifter på ett säkert sätt.

Erfarenhet är viktigt

Vi får inte glömma bort att erfarenheten också är en form av utbildning. Då en person har jobbat med lokalvård länge så har han eller hon sett det mesta. Det ger bättre resultat och en effektivitet som en nybörjare sällan kan matcha.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av johannes Bråst - 22 april 2019 13:00

Även som barn drömmer vi om ett jobb där vi får testa några häftiga prylar. Det skulle ju kunna bli du som får första tjing på att testa prylarna och sedan berätta om dem för alla dina vänner. Som vuxen blir det faktiskt än mer intressant när du k...

Av johannes Bråst - 17 april 2019 14:30

Allting i livet har fått en etikett Allt i livet blir stämplat med en etikett men varför? och vilka är det som skapar dessa etiketter?Vem är det som bestämmer vad som ska stå stämplat på produkter, vilka regler är det so måste följas? Vilka är det...

Av johannes Bråst - 2 april 2019 18:30

I vårt moderna samhälle finns det många sätt att bli en bättre människa på och leva ett liv som främjar hållbar utveckling. Vi känner redan till många knep, men ändå gör företag och andra människor mycket som syftar till att förbättra våra liv och ga...

Av johannes Bråst - 14 mars 2019 14:30

Det är allmänt känt och vetenskapligt förankrat att hård träning under lång tid är förknippat med ett nedsatt immunförsvar (immunodepression). Idrottare som t.ex. maratonlöpare, löper följaktligen en stor risk att drabbas av detta fenomen. Det finns ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards