Alla inlägg den 2 april 2019

Av johannes Bråst - 2 april 2019 18:30

I vårt moderna samhälle finns det många sätt att bli en bättre människa på och leva ett liv som främjar hållbar utveckling. Vi känner redan till många knep, men ändå gör företag och andra människor mycket som syftar till att förbättra våra liv och gagna en hållbar utveckling.

På de flesta företag finns det riktlinjer för hållbar utveckling som uppdateras regelbundet. Det här innebär i och för sig inte att alla dessa riktlinjer har kommit till för att förbättra våra liv, utan även med tanke på att själva företaget ska arbeta mot hållbar utveckling. Å andra sidan finns det också företag som verkligen lägger manken till när det gäller att göra våra vardagsliv mer hållbara. Ett gott exempel är det världsledande däckföretaget Nokian Renkaat. Företaget utvecklar och tillverkar Hakkapeliitta-däck, som till dags dato är ett av de hållbaraste dubbdäcken på marknaden. Det är förvånansvärt hur mycket ett däckföretag kan göra för den hållbara utvecklingen. En av människans största laster är att vi kör bil, men i själva verket är det bara däcken som har kontakt med marken medan vi kör. Därför är det ett känt faktum att däckfriktion påverkar förbrukningen i stora mått.

Med Hakkapeliitta-däck har man försökt att få ner förbrukningen i årtionden och nu kan vi börja se resultatet av ansträngningarna. Om du väljer Hakkapeliitta-däck kan du få ner din förbrukning samtidigt som vägarna blir säkrare.

Att leva enligt principen om hållbar utveckling innebär att man tar reda på hållbara alternativ som inte bara minskar de spår du lämnar efter dig, men som också gör att ditt liv blir tryggare och bekvämare. Därför skulle jag vilja föreslå att alla människor som har möjlighet till det gör ett aktivt val, stannar upp en stund och överväger de alternativ som finns till hands och satsar på det bästa alternativet.

Hållbar utveckling är en livsstil, inte ett antal bra eller dåliga val. Vi måste tänka på vad vi lämnar efter oss till våra barn och barnbarn. Alla har ett val och jag hoppas att vi alla väljer det bästa alternativet.

Tänk på hur världen ser ut idag och på hur den kommer att se ut om 50 år. Du kommer att upptäcka hur spännande det är att göra skillnad när du verkligen bryr dig.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards